Tekening1

De eerste levensjaren:

Tim Van Minnebruggen is geboren te Wilrijk. Als kind vertoonde hij reeds de nodige belangstelling voor tekenen met potlood en houtskool en aldus begon hij reeds op jonge leeftijd met het tekenen van landschappen en portretten.

Het verleden:

Tim’s interesses bleken vrij uitgebreid waardoor het moeilijk was zijn creatiedrang op een beperkt aantal onderwerpen te richten. Na de nodige levenservaring zocht hij een manier om al deze informatie visueel en tekstueel te verwerken. Als strijdmiddel nam hij na vele jaren de pen ter hand om te schrijven over de onderwerpen die zijn leven mee bepaalden.

Over2

Al spoedig bleek dat enkel woorden onvoldoende bleken om alle emoties te verwerken en dus besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan via de weg van doek en penseel. Ongeveer een jaar na de start van zijn eerste kennismaking met de beeldende kunst was zijn eerste expositie een feit en stelde hij enkele werken tentoon voor het bredere publiek.

Heden en Toekomst:De Valk

Dankzij de vele positieve commentaren besloot hij in het jaar 2017 een studie te volgen aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten te Kontich. Ondertussen zijn we enkele jaren verder en heeft hij zijn vijf jarige opleiding vervolledigd aan de academie van Wilrijk. Momenteel is hij zijn eerste jaar specialisatie aan het volgen in de Academie van Wilrijk waar hij verder werkt aan zijn eigen creaties. Ook buiten de Academie besteed hij veel tijd aan zelf gekozen thema’s waarbij hij hoopt in de toekomst ook deze schilderijen alsnog te kunnen tentoonstellen.

Als hobbyschilder tracht hij zijn werken alvast in de kijker te zetten via lokale kunstmarkten en expositieruimten. Het is ook de bedoeling om terug een tijdelijke tentoonstelling aan te bieden bij een plaatselijke gallerij.

Back to Home            Back to Top of page